facebook

SPLITLEASING HOS COASTCAR

Bruger du bilen både i privaten og til erhvervet - Så er splitleasing svaret

Bliver firmabilen også brugt privat ind imellem af dig eller din medarbejder, kan splitleasing være lukrativt for jer begge.

Få et godt tilbud på din drømmebil

Firmabilen kører også privat

Splitleasing gør det muligt at samle privat- og erhvervskørsel i samme aftale så medarbejder slipper for beskatning af fri bil samtidig med, at bilen kan bruges udenfor arbejdstiden.

SÅDAN FUNGERER SPLITLEASING HOS COASTCAR

Forstå splitleasing

Ordet split dækker i denne sammenhæng over splittet mellem erhverv og privat. Splittete gælder gennem hele din leasing aftale, hvori kontrakten deles op mellem de to parter. Som medarbejder betaler du derfor kun for det, du bruger bilen udenfor arbejdstiden i stedet for at skulle betale skat af fri bil.

Som arbejdsgiver betaler du ligeledes kun for de udgifter der falder under bilen i firmaets tid. Alt privat kørsel faktureres altså direkte til medarbejderen.

Et eksempel er en medarbejder, der bruger bilen 80% af tiden i virksomhedens formål og 20% af tiden i privaten. Som privat person betaler du kun de 20% af omkostningerne herunder også den månedlige ydelse, førstegangsydelsen, benzin, forsikring, vægtafgift mm, mens de resterende 80% faktureres til virksomheden.

Vi stiller os selvfølgelig til rådighed med rådgivning, så vi sammen kan afgøre om splitleasing er det helt rigtige valg for jer.

FÅ DEN RIGTIGE HJÆLP TIL SPLITLEASING

GPS-tracking og regnskab – sådan styres splitleasing

Måden leasingselskabet holder styr på hvilke kilometer, der tilfalder privat contra erhverv er ved og monterer en GPS-tracker i bilen. Den medfølger en fjernbetjening eller en app på telefonen, så du let selv kan skifte mellem privat- og erhvervskørsel.

Leasingselskabet sender derefter to fakturer ud; en til medarbejder og en til virksomheden, så virksomhedens bogholderi ikke yderligere belastes. Mere simpelt bliver det ikke.

Hvis du stadig har flere spørgsmål vedrørende splitleasing eller er lidt i tvivl om det er løsningen for dig, står vi altid klar ved telefonen eller mailen.

Forstå din splitleasing kontrakt

Der er fire tal i din leasingkontrakt, du lige skal give et ekstra øjekast inden, du skriver under, vi giver dig her et overblik.

1. Førstegangsydelsen
Ved start af din lease skal du ligge et større beløb inden du kan rulle væk fra forhandleren. Dette beløb kaldes førstegangsydelse og skal i en god kontrakt afspejle det værditab bilen har, mens du kører i den. Det er derfor vigtigt at man som forhandler laver en realistisk afskrivning af bilens værdi. Det er derfor vigtigt, at du ved hvor stor en del af din førstegangsydelse som går til bilens afskrivning, så restværdien er et tal, som afspejler det beløb bilen efterfølgende kan sælges for.
2. Restværdien
Når du er færdig med din leasingperiode skal bilen sælges eller leases videre. Restværdien er det du som leasingtager skylder i bilen efter din kontrakt udløber. Så hvis du har en restværdi på 150.000 samtidig med bilens reelle værdi er på 150.000, er der lavet en korrekt afskrivning af bilens værdi mens du har kørt i den og du undgår at skulle have pengepungen frem.
3. Den månedlige ydelse
Hver måned betaler du et beløb i din leasingkontrakt. Det, der ligger bag dette beløb, er to ting. Primært er det betaling af afgift til staten som er en procentdel af den samlede afgift på bilen. Jo ældre bilen er, jo lavere er den procentdel, du skal betale.

– 2% hvis bilen er 0-3 måneder

– 1% hvis bilen er 3-36 måneder

– 0,5% hvis bilen er+36 måneder

Det vil sige at det en kæmpe fordel i og flexlease en brugt bil som er mere end tre år.

Den anden del af beløbet er betaling til finansiering af bilen og administrationsgebyr til leasingselskabet.

4. Prisen på bilen
Det er vigtigt du ved hvad bilen er værd ved start af din leasing. Det tal kan findes ved og lægge restværdien og førstegangsydelsen sammen ekskl. moms.

Efterfølgende kan du holde beløb overfor for biler magen til på mobile.de. Hvis tallene overhovedet ikke ligner hinanden, kan det være fordi, din førstegangsydelse går til andet end afskrivning af bilens værdi.

K

Vores profil

Skal vi hjælpe dig med din næste bil?

Coastcar beskæftiger sig primært med flexleasing af biler. Vi har en kæmpe kærlighed for biler og den kærlighed vil vi gerne give videre til vores kunder, så de kan få opfyldt deres bildrømme.

Vi sætter stor pris på at have dig med hele vejen igennem købsprocessen, så vi i samarbejde kan finde den bil, som opfylder dine krav, som gør dig glad og giver dig den følelse at du glæder dig hver morgen til at sætte sig ud i din bil.

+45 70 70 72 12